COMPLEX
BALNEO TERMAL
VAȚA BĂI

Restaurant Phoenix

Gust rafinat și tradiție într-un decor elegant

 

Bucate alese, vinuri rafinate și o atmosferă primitoare.

Eleganță și savoare în fiecare farfurie

Restaurantul Hotel Phoenix te întâmpină cu preparate fine, atent pregătite din ingrediente locale, pentru o experiență culinară autentică. Fie că optezi pentru un mic dejun consistent, un prânz savuros sau o cină sofisticată, bucătarul nostru îți va încânta simțurile cu preparate tradiționale reinterpretate și specialități internaționale. În plus, selecția de vinuri din podgoria proprie completează perfect fiecare masă.

Evenimente de excepție

Meniul nostru

Gust autentic pentru toate preferințele

Fie că îți dorești preparate tradiționale românești sau opțiuni rafinate, meniul nostru îmbină arome autentice cu ingrediente proaspete și de calitate. De la mic dejun energizant, la prânzuri savuroase și cine festive, fiecare fel de mâncare este pregătit cu grijă pentru a-ți oferi o experiență culinară de neuitat.

Platou brânzeturi (2 persoane)

80 g Gorgonzola, 80 g Brie, 80 g Cheddar, 80 g Emmentaler, 100 g struguri, 50 g mere, 50 g nucă, 60 g crackers, 30 ml miere, décor

Platou Vața (2 persoane)

70 g ardei grași, 75 g brânză de burduf, 55 g cârnați de casă, 80 g cașcaval, 70 g castraveți, 2 buc ceapă verde, 50 g mușchiuleț, 70 g roșii, 70 g salam, 70 g slănină, 120 g telemea

Creveți în unt cu verdeață și pâine de casă

150 g creveți, 50 g unt, 20 g mix verdeață (pătrunjel verde, rozmarin), 3 g sare, 1 g piper, 20 g ulei de măsline, 150 g pâine de casă prăjită, 30 g usturoi

Tartar păstrăv afumat

120 g file de păstrăv afumat, 50 g castraveți murați, 50 g ardei kapia, 20 g pătrunjel, 30 g maioneză, 5 g muștar, 10 g pătrunjel, 100 g măsline negre, 150 g pâine prăjită

Ciorbă de legume

50 g cartofi, 20 g ceapă, 50 g morcov, 20 g varză, 50 g ardei iute murat, 1 g sare, 2 ml ulei, 40 g mazăre, 40 g fasole verde, 10 g țelină, 20 g păstrăv rădăcină, 10 g roșii, 20 g ardei, 10 g bază pentru mâncare, 10 g pastă de tomate, 1 g piper

Ciorbă de văcuță

50 g cartofi, 20 g ceapă, 50 g morcov, 20 g varză, 1 g sare, 20 ml ulei, 40 g mazăre, 40 g fasole verde, 10 g țelină, 20 g păstrăv rădăcină, 10 g roșii, 20 g ardei, 10 g bază pentru mâncare, 120 g carne de vită, 10 g pastă de tomate, 1 g piper măcinat.

Ciorbă de burtă

1 ou, 50 ml oțet, 20 g ceapă, 50 g morcov, 50 g ardei murat, 2 ml ulei, 10 g țelină, 30 g lămâie, 200 g burtă de vită, 150 g oase de vită, 10 g bază pentru mâncare, 30 g usturoi, 20 g piper, 2 g piper

Ciorbă ardelenească de porc

60 g afumătură, 10 g ceapă, 20 g morcov, 20 g păstrăv, 20 g țelină, 40 g cartofi, 20 g mazăre, 40 g smântână, 1 ou, 3 g sare, 1 g piper, 3 g tăron.

Supă cremă de usturoi

10 g usturoi, 100 g cartofi, 20 g ceapă, 3 g sare, 100 g pâine prăjită, 5 ml ulei aromatizat, 100 g pâine prăjită

Supă cremă de roșii cu busuioc

100 g roșii conservă, 50 g ceapă, 5 g usturoi, 20 g ardei roșu, 10 g busuioc verde, 3 g sare, 1 g piper, 5 g smântână lichidă, 5 g pesto, 50 g pâine prăjită, 5 g ulei aromatizat, 20 g ulei, 50 g morcov.

Salată Burrata

125 g burrata, 40 g rucola, 100 g roșii cherry, 20 g ulei de măsline, 1 g sare, 3 ml oțet balsamic, 5 g semințe de dovleac, 2 g piper.

Salată Caesar

100 g salată iceberg, 30 g parmezan, 120 g pui, 100 g pâine prăjită, 30 g dressing Knorr salată Caesar, 3 g sare, 1 g piper.

Salată fitness cu linte și morcovi

100 g mix salată, 50 g morcov ras, 100 g linte, 30 g dressing Knorr muștar cu miere, 3 g sare, 1 g piper.

Piept de pui mediteranean
(pollo alla meditterannea)

220 g piept de pui, 40 g roșii, 40 g cașcaval, 50 g mix salată, 30 g dressing Knorr muștar cu miere, 3 g sare, 1 g piper, décor.

Pulpă de rață confiată pe pat de varză roșie

200 g pulpă de rață, 150 g varză roșie, 30 g ceapă roșie, 20 g mere, 5 ml oțet balsamic, 3 g sare, 1 g piper, 30 ml ulei, 10 ml miere, 2 g chimen.

Tigaie de pui picantă (Asian style) cu orez

120 g pui, 100 g morcov, 40 g ceapă roșie, 50 g ardei gras (două culori), 50 g ciuperci, 20 ml sos de soia Knorr, 20 ml sos dulce-acrișor, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei, 50 g orez.

Antricot de vită, salată de cartofi
și sos de piper, d. ceapă

250 g antricot vită argentina, 30 g sos de piper verde Knorr, 150 g cartofi, 30 g rucola, 5 g rozmarin, 2 g sare Maldon, 30 g rucola, 20 g parmezan, décor.

Doradă file, roșii cherry, măsline,
capere și pătrunjel

150 g doradă, 50 g măsline negre, 50 g măsline verzi, 50 g roșii cherry, 5 g capere, 3 g sare, 1 g piper, 20 g ulei de măsline, 30 g lămâie, 20 g pătrunjel verde.

Caș pane cu dulceață de afine și mix de salată

150 g cașcaval, 20 g făină, 30 g pesmet, 1 ou, 30 g salată, 30 g dulceață de afine.

Cotlet de berbecuț

220 g cotlet de berbecuț, 30 g mix salată, 10 g dressing muștar Knorr, 200 g cartofi, 20 g ceapă, 5 g zahăr, 3 g sare, 20 g oțet balsamic, 20 g ulei de măsline, 2 g piper, 10 g ulei.

Burger black angus, cartofi dulci, sos

200 g pastilă burger, 1 chiflă brioche, 20 g mix salată, 50 g sos Knorr burger, 30 g cheddar, 10 g ceapă prăjită, 200 g cartofi dulci, 3 g sare, 1 g piper, 20 g bacon, 30 ml sos sweet chili, décor.

Somon file cu măr și spanac

200 g somon, 150 g măr, 50 g baby spanac, 3 g sare, 1 g piper, 30 g semințe de dovleac, 30 g lămâie, 20 g ceapă galbenă.

Păstrăv în malai

300 g păstrăv, 100 g mălai, 5 g sare, 2 g piper, 30 g iaurt grecesc, 5 ml ulei de măsline, 5 g usturoi, 30 g lămâie, 1 roșie cherry, décor.

Mici Vața – cu porc și vită
black angus și cartofi prăjiți

200 g mici, 40 g muștar, 5 ml ulei, 250 g cartofi congelați.

Coaste de porc sous vide

450 g coaste de porc, 200 g cartofi wedges, 50 ml sos barbeque Knorr, 3 g sare, 1 g piper, 50 ml ulei, 50 g mix salată.

Virsli Vața tradiționali

200 g virșli, 30 g muștar, 10 g boia.

Mămăligă în straturi cu
piept de porc și brânză de burduf

100 g piept de porc afumat, 70 g făină de mălai, 100 g brânză de burduf, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei, 1 roșie cherry.

Ceafă la grătar cu cartofi prăjiți

300 g ceafă, 2 g sare, 1 g piper, 250 g cartofi congelați.

Șnițel Panko Vata
(cașcaval și virșli)

150 g pui, 80 g virșli, 40 g cașcaval, 1 ou, 30 g făină albă, 50 g pesmet, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei.

Escalop de porc

250 g cotlet de porc, 150 g ciuperci, 50 ml vin alb, 1 g sare, 2 ml ulei, 1 g piper, 100 g de făină de mălai, 2 g sare, 2 ml ulei, 10 g unt.

Spaghete Bolognese

100 g paste, 10 g ceapă, 50 g morcovi, 3 g sare, 30 ml ulei, 10 ml vin alb, 30 g țelină, 10 g pastă de tomate, 30 g unt, 20 g parmezan, 150 g carne tocată.

Spaghete Carbonara

1 ou, 10 g ceapă, 3 g sare, 100 g paste, 20 ml Gran Cucina, 1 g piper, 50 g bacon, 30 g parmezan, 30 ml ulei de măsline.

Tagliatele cu creveți

100 g tagliatelle, 80 g creveți, 50 g roșii cherry, 10 g usturoi, 20 g ulei de măsline, 5 g pătrunjel, 20 g smântână lichidă, 3 g sare, 1 g piper.

Risotto cu hribi

70 g orez, 30 g hribi, 5 g praf de hribi, 30 g unt, 3 g sare, 1 g piper, 20 g parmezan, décor.

Clătite Vața Băi cu brânză și stafide
Clătite cu ciocolată
Clătite cu dulceață
Panna Cotta
Tiramisu
Tartă de mere
Lava cake
Cheese cake
Close
Close
× WhatsApp Chat