BALNEO TERMAL
VAȚA BĂI
Restaurant & Bar
Bucură-te de preparate savuroase, ingrediente locale și băuturi rafinate, într-o atmosferă relaxantă, perfectă pentru orice ocazie.

O experiență culinară desăvârșită în restaurantele noastre
Restaurantele hotelului nostru oferă o diversitate de mâncăruri tradiționale, dar și rafinate, pregătite de un bucătar cu istorie în Complexul Vața Băi. Bucătăria complexului se concentrează pe produse locale sănătoase.
Potrivite atât pentru mic dejun, prânz de afaceri dar și pentru cine festive, restaurantele Phoenix sunt cea mai bună alegere pentru o masă asortată cu vinuri rafinate din podgoria proprie.
Într-o atmosferă relaxantă, vă oferim cele mai bune cocktailuri, cafele și băuturi alcoolice plus non-alcoolice, servite de către barmani pricepuți.

All-Inclusive – Confort și răsfăț fără griji
Bucură-te de o experiență completă cu pachetul nostru all-inclusive! De la mese delicioase și băuturi variate, până la acces nelimitat la bazinul cu apă termală, îți oferim tot ce ai nevoie pentru o vacanță relaxantă.

Plată cu vouchere de vacanță
Acceptăm plata serviciilor cu vouchere de vacanță, exclusiv pentru turiștii cazați la Complex Vața Băi. Bucură-te de o ședere relaxantă și profită de beneficiile tale pentru a te destinde într-un cadru natural deosebit!
Evenimente de excepție
Meniul nostru
Gust autentic pentru toate preferințele
Fie că îți dorești preparate tradiționale românești sau opțiuni rafinate, meniul nostru îmbină arome autentice cu ingrediente proaspete și de calitate. De la mic dejun energizant, la prânzuri savuroase și cine festive, fiecare fel de mâncare este pregătit cu grijă pentru a-ți oferi o experiență culinară de neuitat.
Platou brânzeturi (2 persoane)
80 g Gorgonzola, 80 g Brie, 80 g Cheddar, 80 g Emmentaler, 100 g struguri, 50 g mere, 50 g nucă, 60 g crackers, 30 ml miere, décor
Creveți în unt cu verdeață și pâine de casă
150 g creveți, 50 g unt, 20 g mix verdeață (pătrunjel verde, rozmarin), 3 g sare, 1 g piper, 20 g ulei de măsline, 150 g pâine de casă prăjită, 30 g usturoi

Ciorbă de legume
50 g cartofi, 20 g ceapă, 50 g morcov, 20 g varză, 50 g ardei iute murat, 1 g sare, 2 ml ulei, 40 g mazăre, 40 g fasole verde, 10 g țelină, 20 g păstrăv rădăcină, 10 g roșii, 20 g ardei, 10 g bază pentru mâncare, 10 g pastă de tomate, 1 g piper

Ciorbă de văcuță
50 g cartofi, 20 g ceapă, 50 g morcov, 20 g varză, 1 g sare, 20 ml ulei, 40 g mazăre, 40 g fasole verde, 10 g țelină, 20 g păstrăv rădăcină, 10 g roșii, 20 g ardei, 10 g bază pentru mâncare, 120 g carne de vită, 10 g pastă de tomate, 1 g piper măcinat.

Ciorbă de burtă
1 ou, 50 ml oțet, 20 g ceapă, 50 g morcov, 50 g ardei murat, 2 ml ulei, 10 g țelină, 30 g lămâie, 200 g burtă de vită, 150 g oase de vită, 10 g bază pentru mâncare, 30 g usturoi, 20 g piper, 2 g piper

Ciorbă ardelenească de porc
60 g afumătură, 10 g ceapă, 20 g morcov, 20 g păstrăv, 20 g țelină, 40 g cartofi, 20 g mazăre, 40 g smântână, 1 ou, 3 g sare, 1 g piper, 3 g tăron.
Supă cremă de usturoi
10 g usturoi, 100 g cartofi, 20 g ceapă, 3 g sare, 100 g pâine prăjită, 5 ml ulei aromatizat, 100 g pâine prăjită
Piept de pui mediteranean
(pollo alla meditterannea)
220 g piept de pui, 40 g roșii, 40 g cașcaval, 50 g mix salată, 30 g dressing Knorr muștar cu miere, 3 g sare, 1 g piper, décor.
Tigaie de pui picantă (Asian style) cu orez
120 g pui, 100 g morcov, 40 g ceapă roșie, 50 g ardei gras (două culori), 50 g ciuperci, 20 ml sos de soia Knorr, 20 ml sos dulce-acrișor, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei, 50 g orez.
Antricot de vită, salată de cartofi
și sos de piper, d. ceapă
250 g antricot vită argentina, 30 g sos de piper verde Knorr, 150 g cartofi, 30 g rucola, 5 g rozmarin, 2 g sare Maldon, 30 g rucola, 20 g parmezan, décor.
Caș pane cu dulceață de afine și mix de salată
150 g cașcaval, 20 g făină, 30 g pesmet, 1 ou, 30 g salată, 30 g dulceață de afine.
Cotlet de berbecuț
220 g cotlet de berbecuț, 30 g mix salată, 10 g dressing muștar Knorr, 200 g cartofi, 20 g ceapă, 5 g zahăr, 3 g sare, 20 g oțet balsamic, 20 g ulei de măsline, 2 g piper, 10 g ulei.
Burger black angus, cartofi dulci, sos
200 g pastilă burger, 1 chiflă brioche, 20 g mix salată, 50 g sos Knorr burger, 30 g cheddar, 10 g ceapă prăjită, 200 g cartofi dulci, 3 g sare, 1 g piper, 20 g bacon, 30 ml sos sweet chili, décor.
Păstrăv în malai
300 g păstrăv, 100 g mălai, 5 g sare, 2 g piper, 30 g iaurt grecesc, 5 ml ulei de măsline, 5 g usturoi, 30 g lămâie, 1 roșie cherry, décor.
Mici Vața – cu porc și vită
black angus și cartofi prăjiți
200 g mici, 40 g muștar, 5 ml ulei, 250 g cartofi congelați.
Coaste de porc sous vide
450 g coaste de porc, 200 g cartofi wedges, 50 ml sos barbeque Knorr, 3 g sare, 1 g piper, 50 ml ulei, 50 g mix salată.
Mămăligă în straturi cu
piept de porc și brânză de burduf
100 g piept de porc afumat, 70 g făină de mălai, 100 g brânză de burduf, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei, 1 roșie cherry.
Șnițel Panko Vata
(cașcaval și virșli)
150 g pui, 80 g virșli, 40 g cașcaval, 1 ou, 30 g făină albă, 50 g pesmet, 3 g sare, 1 g piper, 20 ml ulei.
Spaghete Bolognese
100 g paste, 10 g ceapă, 50 g morcovi, 3 g sare, 30 ml ulei, 10 ml vin alb, 30 g țelină, 10 g pastă de tomate, 30 g unt, 20 g parmezan, 150 g carne tocată.

Clătite Vața Băi cu brânză și stafide

Clătite cu ciocolată

Clătite cu dulceață

Panna Cotta

Tiramisu

Tartă de mere

Lava cake
